Skip to main content

Η Πέπη Λουλακάκη στο Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης

kedifot loulakaki pepi 18 11 2023

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης υποδέχεται με χαρά την φωτογράφο Πέπη Λουλακάκη.

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 19:30, η Πέπη Λουλακάκη θα παρουσιάσει το φωτογραφικό έργο της έργο, στην συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με την φωτογράφο για την τέχνη της φωτογραφίας.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, στο Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης (Μιαούλη 9), το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 στις 19:30. 

Πληροφορίες για την Φωτογράφο:
Η Πέπη Λουλακάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και εργάζεται ως freelance φωτογράφος. Σπούδασε φωτογραφία στη σχολή Focus και έχει παρακολουθήσει workshops των Costa Manos και Νίκου Οικονομόπουλου του φωτογραφικού πρακτορείου Magnum. Ξεκίνησε να δουλεύει με το πρότυπο για τη θεματολογία του περιοδικό Έψιλον της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας μέχρι το 2003. Από το 1996 και μέχρι σήμερα είναι σταθερή συνεργάτιδα της Καθημερινής. Έχει δημοσιεύσει δουλειές της σε πλήθος περιοδικών του ελληνικού και ξένου τύπου.

Αντλεί τα θέματά της μέσα από κοινωνικοπολιτικά ζητήματα και τα ρεπορτάζ που καλύπτει αφορούν διεθνή θέματα κοινωνικού προβληματισμού και ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έμφαση στα παιδιά και τις γυναίκες καθώς και ζητήματα σχετικά με το περιβάλλον.

Έχει ταξιδέψει σε αποστολές σε Αμερική, Τουρκία, Αφρική και Ευρώπη. Μερικά από τα σημαντικότερα assignments που έχει πραγματοποιήσει είναι τα εξής: Βουκουρέστι: Τα παιδιά που κατοικούν στο σκοτάδι, Η ζωή στις βραχονησίδες του Αιγαίου, Φάτιχ: Το Ισλάμ της Κωνσταντινούπολης, Πεσόντες στρατιώτες Τούρκοι και Κούρδοι, Οι Έλληνες των μπλοκς, Η Λισαβόνα του Φερνάντο Πεσσόα, Τα παρασκήνια του μπαλέτου Κίροφ, Η ζωή του αγροτικού γιατρού στην ορεινή Ναυπακτία κ.ά.

Παράλληλα έχει φωτογραφίσει μερικές από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες των καιρών μας όπως οι Ορχάν Παμούκ, Ρότζερ Πένροουζ, Ράχμι Κοτς, Μιχάλης Κακογιάννης, Ελένη Καραΐνδρου, Κική Δημουλά, Νικ Κέιβ, Πάτι Σμιθ, Ντέιβιντ Μπερν, Φαρόα Σάντερς, Δημήτρης Νανόπουλος Ισμαήλ Κανταρέ, Άγγελος Βλάχος, Ολιβιέρο Τοσκάνι, Κριστίνα Όγιος, Γιώργος Ζογγολόπουλος κ.ά.

Παράλληλα μεγάλο κομμάτι του έργου της το έχει αφιερώσει στη φωτογράφηση καλλιτεχνών της σύγχρονης μουσικής σκηνής από όλο τον κόσμο. Επίσης έχει φωτογραφήσει εξώφυλλα δίσκων και συλλογές των Νίκου Ξυδάκη, Σωκράτη Μάλαμα, Χρήστου Θηβαίου, Κωνσταντίνου Βήτα, Λευτέρη Χριστοφή, Θανάση Παπακωνσταντίνου και συνεργαστεί με δισκογραφικές εταιρίες όπως η Blue Note, Minos, Protasis, FM records και Lyra.

Τη πολύχρονη δουλειά της για την Θράκη και το μουσουλμανικό κόσμο της, αγκάλιασε το κοινό με μεγάλη περιέργεια και ενδιαφέρον θέλοντας να γνωρίσει το ιδιαίτερο αυτό μέρος της Ελλάδας από κοινωνικοπολιτική και πολιτιστική άποψη, αφού για πρώτη φορά είχε φωτογραφηθεί από μέσα, από την καρδιά αυτής της κοινωνίας. Παρουσιάστηκε στο μουσείο Μπενάκη με παράταση της έκθεσης λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου. Κυκλοφορεί σε λεύκωμα από τις εκδόσεις Καστανιώτη με τον τίτλο: «Θράκη. Τόσο κοντά, τόσο μακριά. Ο μουσουλμανικός κόσμος της».

  • Δημιουργήθηκε στις